sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Vaippoja pitkästä aikaa

Pitkästä aikaan pääsin tekemään muutaman vaipan. Pojan nafteja vaippoja on siirtynyt tytölle isot kasat, joten pakko oli väsätä muutama uusi ja isompi. Pari jäi vielä odottamaan ompelua joulun jälkeen.
Hyväksi koettu Yö-vaippamalli  pääsi uudelleen käyttöön. Taas laitoin ihanan pehmeää joustofroteeta koko vaippaan ja ihanalta tuntuu. Päälikankaana Myllymuksujen Peikko-joustis ja sisällä Pikku-Auringon oranssi bambujoustofrotee. Imuina Kestovaippakaupan supermuhkeaa luomu bambufleeceä ja yhdessä läpässä pari kerrosta anopin löytämää tosi paksua ja pehmeää flanellia. Flanellin pitäisi ainakin teoriassa levittää kosteutta isommalle alueelle.


Etutarrallinen taskuvaippa Kashmir-pulista ja sisäkankaana Pikku-Auringon oranssi bambujoustofrotee. Tarranauha on Sampsukasta.


Sivunepillinen taskuvaippa auringonkeltaisesta Br-pulista ja oranssista velourista. Oma pitkäikäinen hyväksi havaittu vaippamalli.Synttärilahjaksi 2-vuotiaalle lähti vielä harkkahousut Safari Br-pulista. Sisäkankaana bambujoustofrotee. Josko tämä hurmuripoika innostuisi kuivaksiopettelusta =) 


8 kommenttia:

 1. Hienot vaipat! Valitettavasti en tarvitse enää ommella omalle pojalle. Minua kiinnostaa se harkkahousun kaava. Onko sinulla sellainen ja onko se oma versio tai jostain lehdistä? Mikä painoinen se 2v. on? Meidän 2v4kk noin 15kg.

  VastaaPoista
 2. Hienoja vaippoja.Onko sulla yövaipoissa minkäverran imua?

  VastaaPoista
 3. Jana:
  Tuo kaava on mun ihan ikioma ja sillä olen tehnyt tutuille lapsille 11-15kg painoisille. Kaavan haluan pitää jatkossakin ihan omana, oli siinä sen verran tuotekehittelyä =)

  Usi: Tuohon vaippaan laitoin: Kuosikankaiden lisäksi koko vaipan alueelle bambujoustofroteen. Eli koko vaipan alueella 3Xjoustis. Kiinteiksi imuiksi 4Xbambufleece. Ensimmäiseen läppään 2Xbambufleece + 2X oranssi bambujoustis kuosina. Toinen läppä 1Xbambufleece + 2Xpaksu flanelli + 2X oranssi bambujoustis kuosina. Muhkea vaippa, mutta tosi pehmoinen ja mukautuva. Meillä vaihtelee kauheasti mitä yövaippoihin laitan. Meillä on useampi sisätäyttö, joihin roiskin kaikenlaista =)

  VastaaPoista
 4. Nättejä vaippoja! Itse ihastuin heti tuohon peikkovaippaan, on niin soma kuosi ja vielä somempi malli!

  VastaaPoista
 5. Hei! Ymmärrän sen tottakai. Sanoisitko ehkä sen verran kuinka leveä haaraosuus(14cm??) on ja kuinka pitkä/korkea housu on? Saisin jonkin verran aloitusapua omaan housuihin kun en oikein tiedä millä mallilla aloitan..... Vai otanko omasta sivuneppilisesta vaipasta kaavan ja muokaan sen vain housuksi ja kavenan haaraosan?

  VastaaPoista
 6. Jana:
  Ota malli omasta sivunepillisestä kaavasta ja lähde siitä. Niin minäkin tein =) Haaraleveys on n 13-14 cm. Kaavat on pojan huoneessa ja siellä nukutaan jo tiiviisti.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kovasti ja HYVÄÄ JOULUA!!!

  VastaaPoista