keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Kööpenhamina


Tässä teille hieman reissupostausta:

Minulle tuli hieno tilaisuus tehdä ystävän kanssa johonkin pieni rentoustusloma. Matkakohteeksi valikoitui nopeasti Kööpenhamina sattuneista syistä =) Eli Tanskastahan löytyy lähes kaikki ihanat vaatemerkit. Loman tarkoitus oli shoppailu, syöminen ja löhöily ja nämä kyllä toteutuivat täydellisesti.

Muutenkin koko reissu meni ihan putkeen, emmekä saaneet edes itseämme eksyksiin tai muihinkaan pulmatilanteisiin. Kööpenhamina on oivallinen ja helppo matkakohde. Englannilla pärjää siinä missä suomessakin, ellei paremminkin.

Lentokentältä matkustimme junalla keskustaan. Tämä oli tosi nopea (10min) ja helppo tapa, varsinkin kun hotellimme sijaitsi noin 200m päässä rautatieasemalta. Hotellimme oli Clarion Collection Hotel Mayfair, jota voin kyllä ilolla suositella. Siisti, kaunis ja hyvät ruuat. Varsinkin ilmainen iltapala oli oikein mukava lisä. Huoneemme oli pieni, mutta kaikki tarpeellinen löytyi ja tämä riitti mainiosti meille. Sijainti oli myös oivallinen.

Paikan päällä matkustimme junalla ja taksilla. Taksi oli edullisempi kuin suomessa. Pääasiassa liikuimme kuitenkin kävellen, sillä keskuskatu Strøget oli lähellä ja sielä löytyi suunnilleen kaikki mitä halusi. Erityisesti miellyttivät hieno Lego-kauppa, Zara, Moonsoon Accessorize, tavaratalo Magasin. Ja tietysti vaatemerkkeinä mielyttivät takuuvarmat Molo Kids, Ticket to heaven, Mini a Ture, Cupcake, Noa Noa, Wheat... ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Minun maailmani oli lisäksi täydellinen, kun pääsin kiinni paikallisiin "pullakauppoihin". Voin melkein vielä maistaa suklaacroisantin maun suussani =)
Muutama kangas lähti tietysti mukaan. Nämä löytyivät ihanasta pienestä kangaskaupasta Fisketorvet-kauppakeskuksesta.


Jos haluaa shoppailla helposti esim. lasten kanssa, niin keskustaa lähellä löytyy Fisketorvet-kauppakeskus. Ja hieman pidemmällä n. 15min keskustasta löytyy iso Fields-kauppakeskus. Mutta minä pidin eniten keskustan kävelykadusta ja sen sivukaduista. Ihania liikkeitä vieri vieressä.

Ruokapaikkoina voin suositella Italian Ristorante (Fiolstræde 2) ja Ravintola Chili (Vandkunsten 1). Aivan erityyliset paikat keskustassa, mutta hyvä palvelu ja erinomaista ruokaa.

Kaupungissa oli käynnissa alennusmyynnit parhaimmillaan. Aleprosentit olivat useasti -50%. Muuten hintataso oli sama kuin suomessa, mutta aleprosenttien ollessa kohdallaan, shoppailu kannatti. Huomionarvoisaa on, että kaupat ovat auki sunnuntaisin vain kerran kuussa. Me käytimmekin sunnuntain käyden kiertoajelulla ja Ripleys Belive it or not-museossa. Tätä paikkaa suosittelinkin, jos matkassa on nuorisoa. Muuten kaupungilla hengailu ei ollut parasta johtuen sumuisesta ja tihkusateisesta ilmasta. Voinkin kuvitella, että kaupunki on ihastutta va varsinkin kesällä.

Mutta ihana reissu meillä oli ja mielellään lähden joskus uudelleen. Kiitokset vielä mahtavalle reissukaverille, joka kiitettävästi jaksoi kipittää perässäni ympäsi kaupunkia ja sieti marisematta pullanmuruisen hotellihuoneen =)
7 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta!
  Millä lensitte ja miten meni lennot? Oliko turbulenssia? Oliko lyhyt aika istua koneessa?

  Entäs millaisia hintoja siellä oli lastenvaatteissa nyt alessa? Oliko kokoja(92-104)?

  VastaaPoista
 2. Lennettiin helsingistä SAS:lla ja lennot meni hyvin ja itse lentohan on tosi nopea (noin 1h30min). Vaikka paluulenolla oli lumipyry ja jouduttiin kiertelemään helsingin yllä extra 15 min niin ei tuota turbulenssiä ollut. Koneessa oli vauvaa ja pientä lasta ja kaikilla meni hyvin. Tuo on niin lyhyt lento.

  Lastenvaatteet oli tosiaan ihan suomenhintaiset eli niissähän on ne kansainväliset hintalaput monessa. Alv:n vaihtelu tekee ainoat erot. Ale toppavaatteissa 30-50% ja ihan hajakokoja jäljellä (lähinnä pieniä). Muuten vaatteissa alet 50-70%. Ja ihan hyvin löyty kokoja. Meille tuli juuri 92-110 vaatetta. Jos jokin harmitti, niin se että kevätuutuuksia oli hyvin vähän esillä eli tulevat varmaan siihen mennessä kun olet siellä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tiedoista :) Mekin lennetään SAS:lla(Blue1 lento tosin). Onneksi on lento lyhyt, inhoan lentämistä ;).

  Mä tosiaan olen menossa sinne CPH Kids messuille, jossa ainakin kevät uutudet, mutta tiedä sitten ovatko vielä kaupoissa. Käsittääkseni Molon kevät pitäisi olla Magasinissa jo esillä, mutten ole varma.

  Oliko Ticketillä oma kauppa jossain? Millaisissa hinnoissa sielä esim. plain rainit?

  VastaaPoista
 4. Joo Molon kevättä oli Magasinilla jo esillä ja toki jotain muutakin (Wheat, Phister & Philina yms.), muttei kunnolla välikautta jota etsin. Vain Molon Soft Shelliä. Ticetiltä en löytänyt omaa kauppaa. Googlasin kauheasti eri merkkejä myyviä lastenvaatekauppoja ja osa löytyikin, mutta esim osa Molon omilla sivuilla ilmoitetuista osoitteista ei pitänyt paikkaansa. Käytiin oikein kysymässä että ollaanko oikeassa osoitteessa ja aina oltiin. Tämä vähän pisti hermoja kireälle. Ticettiä ostin sitten Magasinilta. Otin Plain rainin fleecellä ja hinta tosiaan n 45,- mutta katsoin kannattavaksi kun sain ilman postikuluja mieleisen. Hassua oli muuten että Reimaa oli paljon myynnissä =)

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas infosta!

  Vielä kysyisin, että millaista ilma oli? Oliko kylmä? Mitä kannattaisi lapselle ottaa mukaan, siis ulkovaatteet? Onko toppahaalari liian kuuma?

  VastaaPoista
 6. Ilma oli pari astetta lämmintä ja tihkusadetta. Kuin suomessa maaliskuussa. Itse ottaisin toppavaatteet jos just nyt menisin mutta kannattaa katsoa sääennusteet ennen lähtöä jos vaikka vielä lämpenee. Sitten vois jo pärjätä kevyemmin. Kaikki paikalliset lapset kulkivat toppavaatteissa.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa pingviinikangasta! Muista blogata valmiina vaatteena. =)

  VastaaPoista