keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Vaippakasa

Kokosin tähän kaikenlaisia kestovaippaompeluita, joita olen viime aikoina ommellut. Omalle tytölle on vaippoja kyllä runsaasti, mutta aina sitä sortuu välillä johonkin ihanaan tyttökuosiin. Eihän sitä toki ihan voi veljen vanhoilla pelkästään mennä, vaan äidin täytyy saada silmäniloa myös siinä vaipanvaihdon yhteydessä. Ja tietysti julkisilla paikoilla täytyy olla söpöstelyvaippoja. Olikos hyvät perusteet =)

Suurin osa vaipoista on toki ommeltu ystäville ja sukulaisille. Kiva, että tekemäni vaipat ovat toimineet ja niitä käytetään tyytyväisinä. Mielelläni edistän kestovaippailua, vaikken sitä erikseen ala mainostamaan. Jokaisella perheellä on ne omat parhaaksi katsomansa tavat hoitaa lapsensa. Mielelläni kyllä kerron, kun puheeksi tulee, mutten tykkää tyrkyttää. Tämä on ollut meille se paras tapa ja täytyy sanoa, etten olisi esikoista odottaessani kuvitellut näihin voivan hurahtaa. Tämä ihanainen yövaippamalli on ollut niin toimiva meillä, että olihan sellainen tehtävä suloisesta Muru-kankaasta.Taskuvaippoja etutarrakiinnityksellä ja sivuneppareilla.Harkkareita. Punaiset ajoneuvoharkkarit ovat kevytversio, joissa sisällä pulia kosteussulkuna tiimalasin mallisena kappaleena. Toimii näinkin ja eivät todellakaan hiosta kuumallakaan kelillä. Erinomaiset siis kesäkeleille.


Erilaisia tiima- ja neliöimuja taskuvaippoihin.

7 kommenttia:

 1. Vaippojen ompelu on kivaa ja varsinkin on ihana ihailla niitä valmiina kun kaikki kivat ja värikkäät kuosit pääsevät esiin. Kyllä nuo kestot on vaan silmäniloa vaipanvaihdolle :) Minäkin ehkä teen vielä muutaman nb-kokoisen vaipan vauvalle, en vaan voi vastustaa kiusausta :D

  VastaaPoista
 2. Ihana läjä vaippoja :)
  Mun pitäs kans tarttua taas ja tehdä muutama vaippa, jahka sais ensin coolmaxia hankittua...

  VastaaPoista
 3. mä niin käyttäisin mun vauvalla 5kk kestoja jos joku mulle "kädestä" pitäen näyttäisi ja opettaisi on ne niin nättejä yms.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kyllä se alkuun saattaa vaikuttaa hankalalta. Muistan hyvin esikoisen kanssa miten tuntui käsittämättömältä viidakolta tuo vaippapaljous. On niin paljon erimallista ja tyylistä vaippaa. Meillä oli alkuun sideharsot, mutta minä olin surkea niitä pukemaan. Mies sen sijaan oli ihan guru. Sitten tilasin 3 erilaista vaippaa netistä ja niistä selvisi jo paljon. Ja Kestovaippainfo.fi on ihan yliveto tiedonhakupaikka. Mutta kannattaa myös selvittää onko omalla paikkakunnalla vaikkapa kestovaippayhdistystä. Heiltä saa lainaan kokeilupaketin, näin pääsee sitten kokeilemaan onko kestoilu oma juttu. Tai toivottavasti joku tuttusi voisi näyttää ihan livenä vaippoja ja pääsisit vaikka siten kokeilemaan. On ne vaan niin ihania =)

  VastaaPoista
 5. Ihania vaippoja. Onko tuo Muru- designin kankaasta tehty vaippa jotain ostovaippaa vastaava malli vai ihan oma kaava? Meillä on hakusessa hyvä yövaippa ja tuo näyttää kivalta.

  VastaaPoista
 6. Mimmu: mulla on ostettuna Cuddlen-kaava, josta olen muokannut tämän yövaipan meille sopivaksi. Tarkemmin vaippamalli läppineen ja imuineen näkyy aiemmissa postauksissa:

  http://porkkanatarha.blogspot.com/2009/10/yovaippa.html

  http://porkkanatarha.blogspot.com/2009/12/vaippoja-pitkasta-aikaa.html

  VastaaPoista
 7. Oi ihania kuoseja ja varmasti toimivia. Itse olen myös nyt yrittänyt kestoilla viimeisen kanssa ja pakko myöntää että nyt ekoina päivinä olen sortunut myös kertiksiin. Yritän kuitenkin kahlata läpi taistoni ja opetella pelkkiin kestoihin. Tosin tässä hetkellisessä hormooni väsymyksessä tuntuu jo pelkät vaatekasat kodinhoitohuoneessa ylitsepääsemättömiltä. Saati että jaksaisin pyykätä ja miettiä kestoja :) No parannan tapani ja kysynpä nyt täälläkin, että teetkö myös myyntiin asti vaippoja?

  VastaaPoista