keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Tytön norsutakki










Tässä lupaamani takki tytölle. Kangas löytyi ihan vahingossa, kun esikoinen halusi käydä ihailemassa Marimekon autoverhoja =) Eli Maija Louekarin "Karkulaiset" ja kangas löytyi palakorista 8 euron hintaan, kangasta oli 85cm. Aika räväkkä kangas ja kun isoveli sai norsua niin siskolle kanssa.

Malli on sama kuin pojankin norsutakissa. Koko on vielä aika reilu. Syksyllä parempi, mutta voi jo pitää tänä keväänäkin. Kankaan värit ovat niin voimakkaat, etten löytänyt vuoriksi kuin mustaa. Löytämäni oranssi oli ihan pliisua ja vihreästä ja pinkistä ei tietoakaan. Halusin kuitenkin tikkikangasta pukemista helpottamaan. Hihansuun resorit tuottivat myös tuskaa. Juuri sopivaa oranssia ja pinkkiä löytyi, mutta vain tuona peruslaatuna ja sitä en halunnut ulkovaatteeseen. No, mustan nyt sitten valitsin ja kyllä se menettelee. Eipähän näy kuolayrjökkeet. Miehellä taisi mennä hermo kun jatkuvasti huusin katsomaan ja vaadin mielipidettä resorivalintaan =)

Ompelu sujui rivakasti kun olin jo kerran tapellut tuon vetoketjun suojakaitaleen. Ehkä seuraavassa takissa osaa jo välttää turhia ompeleita.

Nyt sitten vaan pakkanen laskekoon, että pääsisi norsuilemaan!

13 kommenttia:

  1. Tätä kangasta olen itsekkin ajatellut pojan kevättakiksi :) Kangas on ihan mahtava, tykkään! Ja tekemäsi takki ihana.

    VastaaPoista
  2. Aivan supersöpö takki! Mä tykkään noista Maija Louekarin kuoseista ihan hirmusti muutenkin tää karkulaiset ja sit siirtolapuutarha on ihan lemppareita ♥

    Mun pitäis kans opetella tuo suojakaitaleen tekeminen. Nikolai tilas itselleen ompputakin kevääksi ja sellainen pitäisi sit varmaan seuraavaksi siis tehdä (: Ja pienemmälle voisi tehdä vielä haalarin kevääksi.

    VastaaPoista
  3. Upea takki! Millä tavalla tuo valitsemasi resori eroaa perusresorista? Resoreiden maailma on minulle ihan vieras ja surutta ompelin ilmeisesti sisävaatteisiin tarkoitettua resoria takkiin. Aina oppii uutta!

    VastaaPoista
  4. aivan ihana takki! meillä lastenhuoneen verhona tuo kangas, joten miellyttää minua erityisen paljon :o)

    VastaaPoista
  5. ihana!!!tämäkin..ja mä niin tykkään tuosta kankaasta...

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana tämäkin takki! Tykkään tuosta kankaasta tosi paljon.

    VastaaPoista
  7. Ihana takki! Tuota kangasta olen parikin kertaa hypistellyt ja melkein ostanut.. Seuraavalla kerralla varmaan lähtee mukaan:) Hienosti sopii takkiin.

    VastaaPoista
  8. Hieno takki taas! Onko sulla jotain vinkkejä tuon suojakaitaleen ompeluun? Tässä itsekin suunnittelen kevättakin ompelua...

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia kommenteista =)
    Elina: Tuo resori on tosi paksua ja jämäkkää. Ei kulu heti puhki ulkovaatteissa, joissa joutuu kovemmalle kulutukselle. Muutenkin tykkäsin tuosta resorista kun se on jotenkin elävämmän ja rouheemman näköistä. Tuo musta on Eurokankaalta, joten siellä pääsee hipelöimään.
    Meiju: Vinkkejä onpeluun löytyy Tassunjälkiä blogista. Käytiin Anskun kanssa keskustelua asiasta. Linkki löytyy tuolta edellisestä postauksesta. minä tuskin osaan sanallisesti selittää miten noi tein...

    VastaaPoista
  10. Tosi ihana takki tämäkin!! :) Kangas sopii takkiin ihan täydellisesti. Ja edelleen minusta tuo huppu näyttää hauskalta :)

    VastaaPoista
  11. Voi, tämä on tosi hienon näkönen takki=)

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana takki ja tuo norsutakki kanssa, vau! :o)

    VastaaPoista
  13. Ihana! Tosi hauska tuo hupun kuminauha, tuo kivasti ilmettä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.