lauantai 13. maaliskuuta 2010

Pojan norsutakki

Pienen ikuisuuden on suunnitteilla ollut retrotakki pojalle. Oikean kankaan, kaavan ja ompeluajan löytyminen on ollut hakusessa, mutta vihdoin on valmista. Olen ihaillut muiden valmistamia takkeja ja moni on käyttänyt Elsebeth Gyntherin Ompele lapselle-kirjan kaavaa. Tämä oli itselläkin yhtenä vaihtoehtona, mutta lopulta voiton vei Ottobre 4/2009 lehdestä löytynyt malli. Siitä muokkailin itselle mieluisan mallin. Tykkään kovasti tuosta hupusta ja hihansuun resoreista. Tassunjälkiä blogin Anskulta utelin ompeluvinkkejä vetoketjun suojaläppään. Kiitoksia neuvoista. Ompelujärjestys taisi lopulta olla jotain ihan muuta, mutta valmista tuli =)

Takkikangas on vanhaa retropuuvillaa ja löytyi lopulta Huuto.netistä pitkän etsimisen jälkeen. En vaan osannut mitään muuta kangasta miettiä, kun tuon kankaan kuvan joskus näin. Vuorikankaaksi laitoin Eurokankaalta tikkivuoren. Resori on paksua ulkovaatteisiin tarkoitettua ja ostettu Lasten Metsolasta. Vinonauha sattui löytymään omista kätköistä.

Takista tuli kyllä hyvin mieleinen ja poikakin sitä suostui heti sovittamaan. Pikkusiskolle on valmisteilla oma norsutakki. Siitä myöhemmin lisää.

14 kommenttia:

 1. Iiks kuinka ihana! Tuo kangas on niin suloinen. Huppu näyttää tosi kivan malliselta. Resorit hihansuissa on varmasti toimiva ratkaisu ja sopii kankaan väreihin niin hienosti :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on hieno! Ja ihana tuo kangas. Mulla oli pienenä tollanen peitto, harmi kun tuli heitettyä se aikoinaan menemään=) pitääkin katsastaa tuo malli ottobrestä, mullakin on hakusessa takin kaava.

  VastaaPoista
 3. On kyllä kerta kaikkisen ihana takki!

  VastaaPoista
 4. Tuli kyllä aivan ihana takki ♥ Ja ompelujälki näyttää jälleen kerran niin siistiltä!

  VastaaPoista
 5. On ihana!!!Tykkään hupun mallista ja resorit hihansuihin sopii hyvin, vetoketjun "suojakantitus"näyttää myös hyvältä... Mulla tuota kangasta myös ja oon siitä takkia tekemässä, tarkotus ois kokeilla kääntötakki mallia ja ruskea sydänkangas toiselle puolelle...vetskari tilauksessa..jahka tulee...

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana!!!
  Mistä ihmeestä sinä ja kaikki muut noita upeita kankaita löydätte? Mun kohdalle ei oo vielä osunut yhtään hyvää retrokangasta vaikka oon kuinka koittanut haeskella.
  Noi resorit hihansuissa on kyllä oivat verrattuna Gyntherin takin suoriin hihoihin.

  VastaaPoista
 7. Ihana takki ja mahtava kangaslöytö!

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kommenteista =) Pitkään tosiaan pähkäsin tuota mallivalintaa, mutta tuo ihana resori, joka oli ihan millilleen oikean väristä ratkaisi asian. Kyllä noita kankaita aina välillä löytää, mutta kyllä pitäisi käydä kirppareilla enemmän.

  VastaaPoista
 9. Oi kun hieno takki! Ja aivan ihku ihana norsukangas!!

  VastaaPoista
 10. Voi kun hieno takki, todella onnistunut!

  VastaaPoista