torstai 26. maaliskuuta 2015

Astetta Coolinpaa

Meidän lapsilla on paljon värikkäitä vaatteita kivoissa kuoseissa. Minä tykkään lapsilla väreistä, raikkaudesta ja iloisuudesta. Välillä kuitenkin tekee mieli ommella myös jotain oman itseni näköistä vaatetta lapsille. Ihan vaihtelun vuoksi.

Netissä tulee seurattua erilaisia lastenvaatemallistoja ja niistä lähtee tietysti ideoita myös omiin ompeluksiin. Paitoihin halusin kokeilla paria juttua, jotka ovat mielessä pyörineet jo pidenpään. Tässäpä siis ekaluokkaiselle pojalle kesävaatteita.

Maastokuvoisessa paidassa jujuna on hihoihin ja helmaan ommeltu yksivärinen musta trikoo, jonka raakareuna hieman pilkistää käänteen alta. Tuo sellaista kivaa rosoisuutta ja särmää. Paidan kaava Ottobre 3/2011 Young Designers.Toisessa paidassa kokeilin vihdoin ja viimein tekniikkaa, jossa kaksi kangasta ommellaan päällekkäin ja ylempi kangas leikataan pois. Apuna ompelussa käytin irroitettavaa tukikangasta. Tarkoituksena olisi, että pesujen myötä raakareuna rullaa vielä enemmän kuvion reunassa. Tässä myös sama kaava.Jonkin aikaa sitten huomasin Eurokankaan sivuilla farkkukankaan, joka iski välittömästi. Onneksi sain sitä viimeisen palan ja kaavaksi valikoitui Ottobre 3/2013 Knickerbocker bermudashortsit. Tykkäsin tästä kaavasta ja hieman turhaan tein koon pienemmän leveyden, sillä nämä eivät olleet erityisen leveää mallia. Mutta nyt tuli hyvin istuvat shortsit ja voisin tehdä toistekkin ihan yksivärisenä versiona.


4 kommenttia: