maanantai 9. syyskuuta 2013

"On se hyvä, että lapset kasvaa", sano kangashamsteri.


Jihuu. Mahtava kasvupyrähdys. Kangashamsteri kiittää. 

Lasten kesävatteet on siirretty ylähyllylle ja kaivettu läppöisempää tilalle. Lapset sovittavat kiltisti (siis lahjoin ja pakotin) kaikki vaatteet. Tytölle oli käynyt pieneksi kaikki housut yksiä lukuunottamatta ja paitatilalle oli surkea. Isoveljen kaapista siirtyi kahdet housut tytölle ja kirpparilta mukaan tarttui kahdet Lindexin pöksyt 1€/kpl ja Me&I velourit 10€. Veljen housuille tehtiin siis tyttöistämisprojekti ja kirpparihousuille etsittiin mätsäävät kankaat. Isoveljen robotti/auto yms. paidat saavat siirtyä kirpparille.

Ja koska kaapeista löytyy kankaita joka lähtöön (kröhöm), löytyi kaikille housuille paitakankaat omasta takaa. Ja mikä parhainta, voi monia ala- ja yläosia huoletta käyttää ristiin. Vaihtelu virkistää, vai miten se meni ;)

Isoveljen kaapista siirtyivät käyttöön nämä velourhousut ja niille kavereiksi maatuskaa ja bambeja.

Kirpparihousut olivat hieman koppuroituneet, mutta pesu ja rummutus saivat aikaan ihmeitä. Paitakankaiksi riikinkukkoja, keijuja ja perhosia. 
Tämän urakan jäjkeen totesin, että ruskeat pöksyt puuttuvat ja kaksi ihanaista kangasta vielä huuteli kaapista. Onneksi kangaskasasta löytyi pieni palanen lämpöisen ruskeaa velouria. Kaavoja mallatessa totesin, että housuja niistä ei enään saa aikaiseksi, mutta mieleen tuli Me&I velourlegginsit ja sellaiset ompelin kaveriksi näille paidoille. On muuten ihanat nuo velourlegginsit. Näiitä täytyy tehtailla lisää.15 kommenttia:

 1. Hei! Kauniita kuoseja olet valinnut ja hienoja lopputuloksia! Tykkään itse myös tehdä näitä peruspaitoja samalla kankaalla koko paidan ja sitten resorilla väriä lisää tarvittaessa. Katselen aina (kateellisena) yhdistelmiä, joita ihmiset tuottavat blogeihinsa esim helmat, yläosat, hihat eri kuosia kuin etukpl varsinaisesti. Taidan kuitenkin kallistua siihen, että printti, ja usein kirkasvärinen sellainen, pääsee näissä pienen senttikoon vaatteissa paremmin oikeuksiinsa, kun sillä hehkuttaa koko paidan. JOtenkin rauhallinen lopputuotos, vaikka väriä ja kuvioita löytyykin. Tietysti jämäkankaita on taloudellista tunkea paloina sinne tänne, mutta nyt emme puhukaan taloudellisuudesta. Hyvää syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi =)Minä tykkään kuoseista ja väreistä. Täytyy niitä ommella nyt, kun ne lapsille kelpaavat. Ja tosiaan koon kasvaessa, saattavat olla liian räväköitä.

   Poista
 2. Ihanaa, kun ne lapset kasvaa ja pääsee ompelemaan! :)
  Kivoja settejä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hieman katkeran suloista kun lapset kasvaa. Äidin pikkuiset ei ole enään vauvoja, mutta näinhän se elämä kulkee. Jotain kivaa siis löydettävä asiasta ;)

   Poista
 3. Lasten kasvu ilahduttaa joka kerran pientä ompelijaa. Kävin juuri lasten kaappeja läpi ja totesin, että ylituotannolla sulkee tarveompelun tehokkaasti ulos kuvioista. Ihania settejä ja minustakin on ihanaa, että vaatteita voi yhdistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihmeen ylituotanto, ikinä kuullutkaan ;)

   Poista
 4. Oho, melkonen määrä ihania vaatteita! :D

  VastaaPoista
 5. Wau! Onpas siinä iso kasa vaatteita! Ihania kankaita&värejä ja ihania settejä. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania settejä! Missä kirpparilla myyt pojallesi pieneksi jääneitä? Kävisin mieluusti ostoksilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Tällä hetkellä en ole viemässä tavaraa kirpparille. Nyt on keräyilyvaihe menossa. Ja kirppari saattaa olla mikä vaan täällä pirkanmaalla. Vaihtelee hyvien pöytätarjousten mukaan.

   Poista
 7. Näissä "peruspertsoissa" saa ihanat kankaat ja kuosit loistaa! Tosi kivoja settejä oot saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näihin kuoseihin oikein kaipaa mitään erityistä kikkailua. Menevät mielestäni juurikin näin parhaiten =)

   Poista