keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Karusellimekko


Eurokankaalta käsiin osui muutama kuukausi sitten kangas, joka heti sytytti. Pakko oli ottaa pätkä matkaan, vaikken tiennyt mitä siitä tekisin. No ajatus muhi hetken ja sitten keksin viimein kokeilla tuota kumilankarypytystä. Ei se ihan putkeen mennyt. Vaikka kuinka höyrytin, niin ei se ihan tarpeeksi mennyt kasaan. Joten hieman jouduin fiksaamaan, mutta lopputulos on oikein mieleinen. Tulisipa helteet =)

Tänään poikettiin myös Eurokankaalla ja silmät meinasi pudota. Niin ihania puuvilloja oli tullut pakkakaupalla. Ihan oli valinnanvaikeus. No lopulta metrihinta ratkaisi asian ja raaskin pari palaa ottaa. Niistä on jo idea muhimassa.


19 kommenttia:

 1. Hamstrasin tota samaa kangasta ite kans - mekko siitä, mutta koska ja millanen... Katotaan :)
  Söpö kyllä tuo sun toteutus, jospa se auttais itseäkin tuossa työstämisessä :)

  VastaaPoista
 2. Onpa sievä kangas ja mekko. Tosi kivan oloinen mekkomalli. Jotain tuollaista on täälläkin ajateltu toteuttaa.

  VastaaPoista
 3. Hei, ihana mekko! Minulla ollut samoja ajatuksia mutta lieko jää ajatuksen tasolle. :)Nimittäin eilen eurokankaassa näin aivan ihania kankaita josta tytölle voisin mekkoja tehdä. Ja tänään tuli H&M paketti jossa tuli melkein samanmallinen mekko minkä olet tehnyt ja mietin että tällaisiahan niistä kankaista voisi tehdä. :) Rypytyksellä olen tehnyt joskus itselle teininä topin, liekö enää onnistuisi.

  VastaaPoista
 4. Todella suloinen mekko! :)

  VastaaPoista
 5. tosi kaunis. millä kaavalla teit? mä en uskalla edes mennä eurokankaaseen :D

  VastaaPoista
 6. Unikuu: Kaava oli Suuri Käsityölehti 5/04. Eihän siinä tosiaan ole kuin kaksi suikaletta, joista toisen yläosa rypytetään. Mutta minulla tosiaan tuli aivan liian iso niillä mitoilla eli lopuksi otin vaan oman pään mukaan suikaleet =)

  VastaaPoista
 7. on kyllä ihanan mallinen mekko! Ja kiva kangas..

  VastaaPoista
 8. Mulla yöllä muhinut samanlainen toppi/tunika tytölle mielessä. Mitä arvioit kuin leveä kaitale kannattaa noin suunnilleen leikata 3v tytölle? Tietenkään mitään tarkkaa mittaa ei voi antaa mutta jos noinsuunnilleen? :) Kiitos :)

  VastaaPoista
 9. Riihitonttu: Tuossa ohjeessa otin koon 86/92 ja se yläosan kaitale oli pituudeltaan 114cm (koko 98/104 on 118,5cm). Mittasin nyt tuon meidän tytön mekon palan ja sen koko on 82cm, eli pienenty huomattavasti. Mutta tuohon varmaan vaikuttaa jotkut pistonpituudet ja langankireydet tuota rypytystä ommellessa. Ja ensinhän se rypytys näyttää ihan löysältä ja sitä höyrytetään ompelun jälkeen ja se supistuu huomattavasti. Eli en osaa mitään oikeaa neuvoa antaa, kun ensikertaa itsekkin kokeilin =)

  VastaaPoista
 10. Todella hieno tuli! Sain just kirjastosta lainaan tuon lehden kun innostuin aiemmin tekemästäsi Maatuskahameesta. Siihen on nyt kankaat leikattu ja tulee mun blogiin esille kunhan ehdin ommella. :) Katsoin myös tämän mekon kaavaa ja hyvä tietää, että on sellaisenaan todella leveä! :)

  VastaaPoista
 11. Ihana! Palljonko kangasta meni tuohon?

  VastaaPoista
 12. HV: Toi meidän mekko ei ole mitenkään erityisen runsashelmainen. Eli ei se alkuperäinen kaava välttämättä ole liian leveä. Paitsi se yläosa ainakin mun taidoilla =)

  Anonyymi: Kangas oli 130cm leveää ja sitä meni n. 60-70cm. Eli hameen korkeus + käännevarat + kutistuminen esipesussa.

  VastaaPoista
 13. Onpas ihana mekko! Minä tein vasta kaksi mekkoa tuolla rypytystekniikalla. Seuraavaan mekkoon voisikin tuollaisen pitsin lisätä, sopii kivasti :)

  VastaaPoista
 14. Kaunis mekko, voi tulisipa jo kesä.

  VastaaPoista
 15. Vasta löysin tänne blogiisi ja taidan täällä viihtyä jatkossakin =)
  Tosi kaunis mekko! Olen ajatellut kanssa rypytysmekon tekemistä kesäksi ja taidan nyt innoittamanasi tehdä sen vähän samaan tyyliin...

  VastaaPoista