torstai 6. marraskuuta 2014

Kylmeneviin ilmoihin

Ilmojen viiletessä, tuli halu ommella jotain hieman tuhdimpaa omaan vaatekaappiin. Pikku Piltin Ruskamekko-kaava näytti kivalta ja vaikka henkeen ja vereen inhoan yleensä pystykauluksia tai mitään ahdistavaa, otin riskin ja kokeilin. Ja tämähän on oikein kiva ja kaulus suojaa tuulelta ja tuiskeelta.

Kangasmenekki mekkoon oli reilu 2 metriä, joten Poppanavakkaan suuntasin ja löysinkin oikein kivan, ilmeisesti Nanson neuleen paloista. Mukavan joustava sekoitus, eikä tämä rypisty ja pysyy muodossaan. Puuvillaneuloksista en ole oikein välittänyt, mutta tälläinen neulos on oikein kiva materiaali. Kaavan piirsin M-koossa ja se oli oikein passeli. Hihoihin lisäsin aavistuksen pituutta.


Koska kaava oli toimiva, uskalsin napsauttaa osotoskoriin Käpysen Salamia. Ihan mun kuosi ja materiaali on luomujoustocollegea. Yllättän joustavaa ja ihanan pehmeää. Mekkoja en kuitenkaan ihan hirveästi käytä, joten muokkasin kaavasta hupparin, jota tulee käytettyä varmasti enemmän.


Niin ja täytyyhän ompelijalla olla katu-uskottavat kalsa... eikun legginsit. Pitkään olen katsellut Hakaneula-jerseytä ja kun se ilmestyi Selian valikoimiin, en enään malttanut vastustaa kiusausta. Tämäkin materiaali on kivan paksua, mutta joustavaa, joten toiminee kivasti leggareissa. 


7 kommenttia:

 1. Voi jee, mulla jää kaikki hienot kangastuutuudetkin huomaamatta tämän töissäkätynnin takia! Miten te muut ehditte! :D Hienoja hakaneuloja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasuutuuksia tulee kyllä jatkuvalla syötöllä nykyään. Ei niistä kaikista pysty olemaan perillä :)

   Poista
 2. Ruskamekko on ihana! Mun hakaneulat odottaa monen muun kankaan tavoin kaapissa oikeaa ideaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Hakaneulat on kyllä ihastuttavat, just eilen niissä kuljin koko päivän =)

   Poista
 3. Huisin kivoja! muakin himottaa tuo ruskamekon kaava. Ja kun toinen toistaan ihanampia versioita pompahtelee siellä täällä, on se varmaan pakko hankkia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kaava on kyllä hyvä, suosittelen siis =)

   Poista
 4. Hyvät on visiot jo omasta ruskamekosta, vielä, kun ehtisi toteuttaa.

  VastaaPoista