keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Hupparitehdas


Viime päivinä on joustocollegea silputtu ihan urakalla. Huppareita on syntynyt lähes liukuhihnalla. Hieman uuvuttava urakka, mutta viimeiset valmistuivat jo aika nopsasti, kun ompelutekniikka ja järjestys oli testattuna.

Tytölle piti ommella hieman extraa, koska viikonloppuna aiemmin ommeltu Timanttihuppari päätyi serkkutytön matkaan. Se olikin ensimmäinen kevään huppariompelus ja hieman liian reilu vielä. Pääsipähän hieman isomman ja kovin tyytyväisen tytön matkaan.

Kaikki kuosijoustocolleget on ostettu Verson Puodista. Niin tyytyväinen, että tälläisiä kankaita nykyään valmistetaan. Edellisinä kesinä on menty lähinnä kaupan huppareilla, mutta nyt ei ollut enään mitään tekosyytä livistää huppariurakasta.

Maijat huppari oli aivan välttämätön kangas hankittavaksi. Aivan täydellinen meidän tytölle. Seuraava kuva selittänee miksi ;)


Jäätelötuutit. Nam.

Matkalla-kuosi vakuutti pojan.

Tunturi-kangasta odotettiin pojan kanssa pitkään ja hartaasti. Tästä iskäkin tykkäsi. Pakko oli vaan muuttaa suunnitelmia ja ommella ilman vetoketjua. Kuvio olisi katkennut niin pahasti. Mutta hauska näinkin.

Uusimman Ottobren Strawberry or Vanilla-svetarikaava kiinnosti kovasti. Kaikki kuosicollarit oli jo tuhottu, mutta onneksi kaapista löytyi pätkä yksiväristä, jota hieman raikastin Villervalla-tyyliin. Tästä tulikin tosi mieleinen ja jäi heti pojan päälle. Vino vetoketju on tosi hauska yksityiskohta.

Kaavaa jouduin hieman pidentämään, koska inhoan vetoketjun lyhentämistä. Mutta toimii näinkin ja meneepähän pidempään.

21 kommenttia:

 1. Ihan huippu tuo toiseksi ylin kuva, jossa tyttö on saanut omaan hiustyyliinsä mätsäävästi kuvioidun hupparin. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Siinäpä syy kankaan hankkimiseen. Selvästi ollut meidän tyttö mallina =)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia ja loistavasti toteutettuja huppareita. Voisit laittaa blogiisi vinkkilistan mitä opit huppariliukuhihnalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vinkkilista on hyvä idea. Tiivistettynä sanoisin, että huolellisuus kannattaa. Ei pidä vaan hurautella menemään sen vetoketjun kanssa, vaan harsia ja käyttää tukikankaita. Kyllä sen nopsasti taas muisti, kun yritti helpolla muka päästä. Purkamista se yleensä tietää ;)

   Poista
 3. Vielä: millähän kaavalla tuo pappatunturihuppari on ommeltu, kiva tuo pääntie.

  VastaaPoista
 4. Sulla on niin kivoja ompeluksia! Ja koko ajan saat paljon aikaiseksi, ihailtavaa. Meiltä löytyy myös melkoinen porkkanatarha kotoa, itseni lisäksi kolme tyttöäni ovat enemmän tai vähemmän punapäitä. Kiva siis nähdä "meidän värejä" ompeluksissa, olen saanut hyviä vinkkejä kankaisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Nyt on valmistunut kyllä aika hyvin vaatteita. Olen onneksi aika nopea ja teen niin perusvaatetta että ei siinä kauan nokka tuhise, kun alkuun pääsee. Näiden punapäiden kanssa on kyllä saanut opetella värienkäyttöä. Itse kun on ihan tummatukkainen. Kiva että olet saanut vinkkejä =)

   Poista
 5. Oletpa ollut ahkera! Ihania kankaita. Samaa mieltä että kivaa että joustocollegea saa nyt nettiputiikeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Juuri eilen vouhasin miehelle, kuinka ihanaa on, että joustocollaria on nyt paljon tarjolla. Ei tarvitse ostaa yhtään kaupan hupparia.

   Poista
 6. Mikä urakka! Tosi hienoja kaikki! Minä ostin taas kaupan hupparin pojalle, kun en kuitenkaan saisi sitä ommeltua... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kyllä niitä kaupanhuppareita on tullut itsekkin ostettua, kun olen vältellyt hommaa ja en ole löytänyt mieleistä kaavaa. Nyt osui kaikki kohdalleen, niin lähti ihan mopo käsistä =)

   Poista
 7. Tooosi hienoja! Nuo Maijat on niin <3 <3

  VastaaPoista
 8. Vau, todella hienoja ja siistejä. Hyvät kangasvalinnat, ihania! Ja ihastuttava porkkanahius sinulla siellä :)

  VastaaPoista
 9. Ihania huppareita kaikki ja tosi siistiosti saat tuon vetoketjun paikoilleen. Harsitko ensin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Kyllä harsin ja laitoin tukikangasta. Paininjalan puristusta kannattaa myös vähentää, niin ei pääse kangas venymään.

   Poista
 10. Ihania huppareita! Samoja kaavoja ja kankaita olen itsekin käytellyt. Maijat on vielä odottamassa, se on niin söötti!

  VastaaPoista