tiistai 22. lokakuuta 2013

Syksypaidat


Syksyn saavuttua ja ensilumenkin nähneenä oli aika hieman piristää itseään muutamalla paidalla. Nämä kaikki kankaat tuovat mieleen syksyn murrettuine sävyineen.


Hieman oli vaikeaa alkaa ompelua, sillä olen kokenut viime aikoina kriisinpoikasta näistä omista perusvaatteista. Olisi niin kivaa tehdä välillä jotain erikoista. Ihailen kovasti muissa blogeissa näkyviä taidokkaita vaatteita. Ihania kauluksia ja erikoisia leikkauksia. Lepakkohihoja ja ties mitä. Itse olen todennut usean kokeilun jälkeen, että ne jäävät aina kaapinpohjalle. Sisällä ne vielä jotenkin menevät. Mutta kun takin saa päälle, niin minä ahdistun. On hankala kulkea möykkyinen paita ja ahdistava kaulus takin alla. Jo pelkästään 3/4 pituiset hihat saavat aikaan hermostuksen. Ranteita paleltaa. Voi hankaluus sentään. 


Parasta siis todeta, että on ihan peruspertsa luonteeltaan ja tyytyä ihailemaan muiden ihanuuksia. Kaivettava se Ottobren Patchwork taas esiin ja nauttia kauniista kankaista. Sen verran uhkarohkea olin, että tein ensimmäsitä kertaa ikinä itselle joustofroteesta paidan. Verson puodin Vaahterasade on optimaalisen paksuinen joustis. Ei sellainen tökköpaksu eikä mikään liru. Ihanan lämmin on päällä, eli sopii tälläiselle ainaiselle vilukissalle, joka alkaa elämään vasta lämpötilan ollessa +25 C. 


Lopuksi vielä hurauti pipon kauan ihailemastani kankaasta. Metsolan Riikinkukkovelour on juuri minun näköinen kangas. Mutta kuviovelourista en keksinyt kerrassaan mitään ommeltavaa. Mutta onneksi sain juuri sopivan pipopalan kangasta ja nyt ei päätä palella. 


14 kommenttia:

  1. Mulla vähän sama homma noiden paitojen kanssa. Lepakkohihat on ihan nou nou ja kauluksetkin niin ja näin. Peruspaidat menee kaappiin, päälle, koneeseen, kaappiin, päälle... Niitä pitäisi tehdä minunkin. Ihania paitoja olet tehnyt. Kelpaisi minullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se menee itsellänikin. Kaappiin, päälle, koneeseen. Peruspaitoja käytetään 90% ja niitä siis jatkossakin =)

      Poista
  2. Kivoja peruspaitoja. Mä täällä pähkäilen ihan saman ongelman kanssa. Mulla olis pari trikoota varattuna itselle paitoihin ja mietin vain, että mitä pientä jujua tms. keksisin niihin. Luultavasti en mitään, joten peruspertsaa luvassa tännekin.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku pieni juju vois kyllä tehdä hyvää. Nappilistoja on jo tarpeeksi. Seuraavaa innovaatiota odotellessa =)

      Poista
  3. onpa kivoja! sama täällä, vain peruspaidat käy, ihailen huppareita yms mutta en osa niitä kuitenkin käyttää...ja hihat ne pitä olla pitkät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Pitkät hihat ovat aivan ehdottomat =)

      Poista
  4. sama vika tälläkin rahikaisella - peruspertsa on hyvä! (no tissis toki, mutko sekään ei enää kunnolla istu ko omat mitat on muuttunnu) - sitä kaulusta pitää kuitenkin kokeilla... saa nähdä kannattaako
    mutta nämä ovat kaikki ihania - kaunis kuosi jo pelkästään tekee paidasta enemmän kuin peruspertsan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tissiksen kanssa ainainen ongelma eli ei istu kunnolla päälle. Aina ne leikkaukset liikkuu. Täytyy tosiaan vaan luottaa kauniisiin kuoseihin =)

      Poista
  5. samaa vikaa myös minulla! Peruspaita sen olla pitää! Minä olen siitä vielä tylsä (ja minun työni myös), että käytän yksivärisiä paitoja neuletakkien, liivareiden ja jakkujen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla sentään on neuleita, liivareita ja jakkuja. Minulla taitaa olla yksi neule. Iik ;)

      Poista
  6. Tuo ensimmäinen paita Linnunrata trikoosta on niiin ihana! Kahdessa muussa on mulle vähän vieraat värit (omassa pukeutumisessa), mutta kauniita ovat nekin.
    Peruspaidat on täälläkin se oma juttu, ehkä juuri niillä pienillä mausteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnunrata on tosiaan ihan lemppari näistä. Kaksi muuta ovat itsellekkin hieman oudommat värit, mutta kokeillaan nyt edes väreissä jotain uutta =)

      Poista
  7. Joustofrotee paita on aivan ihana! Niin siis kaikkihan nuo on! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Ihanan tuntuinen on kyllä tuo joustispaita.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.