sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Joustofroteetyhjennys vol1


Kaappiin oli kerääntynyt luvattoman paljon joustofroteita. Joku on vähän innostunut muutamassa Metsolan alennuksessa. Näissä on vaan se vika, että vievät ihan tolkuttomasti tilaa kaapissa ja alkuviikosta tajusin Kankaiden yö- tapahtuman lähestyvän. Joten olihan se saatava kaappiin tilaa. Jos vaikka tulisi tilattua jotain ;)Muutenkin oli hyvä aika ommella nämä kankaat, sillä eiköhän sieltä jossain vaiheessa talvikin tule ja silloin on mukavaa laittaa lämpöistä päälle. Tyttö on ollut meillä aina kuumaverisempi ja käytettyään mekkoa päivän, totesi että on kuuma. Poika taas on viipottanut omissa paidoissa koko viikonlopun ja ei tunnu ollenkaan häiriintyvän.

Tässä näkyy ompelumerkkini. Yksinkertainen ja edullinen ebay:sta tilattu ommeltava nauha. Ja sivusaumaan yleensä aina ompelen pätkän jotain kivaa nauhaa. Tässä aiheeseen sopivasti Majapuun heppoja.
Näissä vaatteissa onkin omat lemppari kuosit, Hippie ja Sirkushevonen. Nämä vaan jotenkin iskevät täysillä. Maatuskat taas ovat bambien ohessa yksi mieliaihe ja vaikka tämä onkin aika räväkkä, niin sekin on näköjään päätynyt ostoskoriin.

Kuvausavuksi oli pyydettävä miestä, kun pokkarilla ei saa yhtäkään kelvollista kuvaa aikaiseksi. Järkkärillä onneksi saa ihan pimeälläkin hyvät kuvat. Näköjään oli kuvannut sitten myös yksityiskohtia, joten laitetaampa nekin rohkeasti esille, niin näkyy hieman miten yleensä ompelen.

Ihan kaksoisneulalla mennään. Kyllähän siitä peitetikkikoneesta on tullut haaveiltua, mutta saas nähdä. En ole nauhankääntäjäänkään innostunut. Ihan sormituntumalla mennään.10 kommenttia:

 1. Ku tuut kokeilemaan mun kantinkääntäjää niin et halua koskea kaksoisneulaan enää pitkällä tikullakaan ;)

  Ihania ompeluksia, selasin taas pitkälti taaksepäin ja voi nam. Kuosimaku aika yksissä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia =) Kamalaa jos mä ihastun siihen ja peittariin, niin se on sitten varmaan pakko hommata. iik.

   Poista
 2. Et ainakaan sen takia tarvitse uusia laitteita, että nykyinen ompelujälki olisi puutteellista! Päinvastoin ihailen usein, että teet huolellisesti vaatteet. Liityn kuosikerhoonne: tämän hetken ehdottomat suosikkini (ovat olleet jo tovin) ovat sirkusheppa ja keltainen maatuska. Miellyttää tuo materiaalikin. Itse asiassa helman viimeistelyä odottaa sirkusheppasi identtinen kappale mulla täällä; samat ratkaisut hihansuissa ja kaula-aukossa, samat värit, sama malli äkkiseltään. Oikein huvitti, kun näin tekemäsi! Rentouttavia ompeluhetkiä jatkossakin t. Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Itse en kestä yhtään katsella omissa ompeluksissa huonosti ommeltuja kohtia. Ne pistää aina silmiin. Nämä on kyllä tosi kivoja kuoseja =)

   Poista
 3. Ihanan iloisia ja kivoja pirteitä vaatteita näin syksyn synkkyyteen.

  VastaaPoista
 4. Ihania ompeluksia! Ovatko kaavat omiasi vai esim. Ottobren?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon käytän Ottobren kaavoja. Noissa mekoissa on pohjalla joku Ottobren paitakaava, josta olen muokannut mekoksi.

   Poista
 5. Voi kuinka siistiä kanttia teet ilman kääntäjää. Olen samaa mieltä ylemmän kommentoijan kanssa, että ainakaan jäljen takia et kantinkääntäjää tarvitse...vaikka minulle se on aivan välttämätön :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta ainahan sitä pitää himoita jotain ;)

   Poista