maanantai 12. marraskuuta 2012

Mä onnistuin!


Kutominen/neulominen ei ole koskaan kuulunut omiin vahvuusalueisiin. Jo ala-asteella tuskailin tumppujen kanssa ja inhosin koko hommaa. Sain sitten luvan tehdä miniversiot, kun opettajalta taisi mennä hermot =) Ylä-asteelta muistan, kuinka meidät laitettiin kutomaan villapaitaa (siis aika ylimitoitettu työ minun mielestä) ja lopulta opettaja antoi periksi, kun olin saanut aikaiseksi kaksi erikokoista neliötä ja tehtiin siitä sitten liivi. Voi sitä tuskaa =)

Tässä vuosien varrella innostun aina yrittämään ja monesti kyllä karahtaa nämä neulomiset kivikkoon, mutta esikoisen aikana opettelin tekemään pari yksinkertaista villahousumallia ja olinkin niistä tosi ylpeä. Hahtuvalangalla ja isoilla puikoilla sain aikaan ihan käytettäviä pöksyjä.

No nyt taas syksyn saavuttua on monissa blogeissa näkynyt ihania pipoja ja neuleita ja minä kateellisena niitä ihailen. Laitoin sitten mummon kutomaan esikoiselle yhden pipon ja sitä sitten tutkiessa päätin ottaa härkää sarvista kiinni ja googlettelin ohjeita, joista saisin jotain tolkkua. No ensimmäinen pipo onnistui aika hyvin, mutta oli iso. Tuo silmukkamäärän miettiminen on ihan hepreaa minulle. Mutta lopulta sain aikaiseksi pipot ja olen megaylpeä itsestäni. Lapsuudentraumat saivat taas helpotusta =)

Tässä siis pipot, jotka valmistettu Novitan Isoveli langasta ja mätsätty meidän kauppatakkeihin. Tytön takki Lindex ja pojan Mini Rodini.

13 kommenttia:

 1. Wau! Uskaltaisinkohan minäkin..? Saanko kysyä mistä löysit ohjeet? Minäkään en oo kaulahuivia kummempaa osannut neuloa... :D

  VastaaPoista
 2. Ja montako silmukkaa tuossa mustassa pipossa oli alkujaan? Teitkö pyöröpuikoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemaan vaan, jos minä onnistun niin kyllä sitten onnistuu kaikki muutkin. Silmukkamäärä molemmissa oli 80 ja tavalliset sukkapuikot kokoa 4. Tosiaan vähensin tuota ohjeen silmukkamäärää. Olisi riittänyt pienemmälle lapselle varmaan myös jos olis tehnyt 72 silmukkaa. Tuo silmukkamäärä sitten kai riippuu siitä langasta, puikkojen koosta ja omasta käsialasta. Heh, tosi asiantuntevia neuvoja =)
   http://pienimajatalo.com/2009/10/21/peruspipo/

   Poista
 3. Onneksi olkoon! Hienot pipot!
  (ja ihana pöllötausta sun blogissas)

  VastaaPoista
 4. No mutta vau! Hienothan nuo ovat, onnistumisen iloa parhaimmillaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä haaveilen niistä sun Totoro-hanskoista ja ne mut inspiroi lopulta ottamaan puikot esille =)

   Poista
 5. Huippuhienoa! Tiijän miten tuskasta teikäläiselle tuo neulominen on niin kahden myssyn neulomiseen on kysytty paljon hermoja! Montako harmaata hiusta sait? ;)

  t. Ousku delffi.vuodatus.net-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuule yllätyin, kuinka sujuvasti se lopulta onnistui. Mutta jätetään kaikki vähänkin monimutkaisempi tulevaisuuteen =)

   Poista
 6. Todella hienoja molemmat! Ihanat peruspipot. Tuo ohje kannattaa laittaa jemmaan!

  VastaaPoista