tiistai 18. syyskuuta 2012

Syystakki retrolakanasta

Meidän tyttö sai isojen peiton ja pussilakana toiminut retrolakana jäi pois käytöstä. Mietin mä kankaalle tekisin. Mietin jopa myymistä, mutta pari päivää kangasta katsellessani se alkoi yht´ äkkiä näyttämään takilta. Edelliset vastaavat takit ovat matkanneet maailmalle jo aikoja sitten ja luulinkin, ettei meillä tälläisiä enään nähdä. Mutta onneksi naisella on oikeus muuttaa mieltänsä =)

Lisäksi keltaisen paluu vaatekaappiin (kts. edelliset postaukset) vakuutti minut, että takki on ommeltava. Ja eihän kangasta, jossa on bambin kuvia voi koskaan hylätä. Kangas sisänsä on unisex, mutta sininen pohjaväri hieman epäilytti. Mutta onneksi siihen sopi mainiosti keltaiset lisukkeet.


Kaavana käytin Ottobre 6/2011 löytyvää Tinttiina tikkitakkia. Piirsin koon 104 noin metrin mittaiselle tytölle ja tämä olikin oivallinen kaava. Ei yhtään liian leveä vaan täydellisen istuva. Pituudesta otin hieman pois ja hihoja lyhensin ja laitoin resirit tilalle. Lisäksi hupun muokkasin hiippamalliseksi. Mikäs retrotakki se on, jossa ei ole hiippaa =) Royal-tuotteesta sain mahtavaa palvelua ja ihana rengasvetoketju toimittui supervauhtia meille. En meinannut nääs löytää keltaista vetoketjua livekaupoista millään. Vetoketjun alle ompelin tuulisuojan. Vuorikankaana tikkikangas ja takki on kantattu vinonauhalla ympäriinsä. 

Takkia ommellessani aloin miettimään, mikä tytön pipoista sopisi takkiin ja eihän siihen ihan just sopivaa löytynyt. Onneksi kätköistä löytyi pala joustofroteeta ja siihen luonnollisesti bambin kuva. Bambin kuva Mekkotehtaasta.Sovituskuva =)

10 kommenttia:

 1. Ihana takki ja pipo kyllä kruunaa kaiken! :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis takki! :) Täytyykin pistää toi kaava korvan taakse ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanista kommenteista. Piristää mieltä =)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis takki ja ihana pipo. Kauniin värinen ja pirteä yhdistelmä ja todella siistiä työtä. Hyvä tietää tuosta Tinttiinasta, olen sitä miettinytkin mutten (taaskaan) saanut vielä mitään aikaiseksi.

  VastaaPoista