keskiviikko 17. elokuuta 2016

Koululaisen syysvaatetusta

Niin ne koulut taas alkoivat ja kuopuskin aloitti koulutaipaleensa. Kaukana on elokuun lämpöiset päivät ja katseet olikin suunnattava nopeasti syysvaatetukseen.  Loppukesästä ompelut olivat aika satunnaisia ja alkuun mikään ei oikein innostanut ja pullea kangasvarasto ahdisti. Sinne oli kesän aikan oudosti ilmaantunut lisätäytettä. Päätin kuitenkin selättää nopsasti alkavan ompelujumin hurauttamalla ison kasan paitoja. Olen todennut, että jumit purkaantuvat parhaiten tekemällä jotain perusjuttua. Ja kivoista kuoseista ommellut paidat ovat olleet meille se tunnusomainen ja pidetty juttu.

Keväällä ehdin hurauttaa jo pari paitaa 134 koossa ja nyt katselin, että se on varsin sopiva ilman erityistä kasvunvaraa. Päätin siis ommella puolet paidoista tuossa sopivassa koossa ja loput kaksoiskoossa 134/140 eli niiden pitäisi huoletta mennä seuraavaan kesään saakka. Seuraavaksi siis kuvapläjäys =)


Yksi kesän harvoista isommista ompelurupeamista oli uuden leggarikaavan kokeilu. Ennen koko perheen lomaa päätin testailla eri malleja ja hurauttelin kunnon kasan kaappiin odottamaan syksyä. Onneksi sain nämä aikaiseksi, ettei nyt tarvinnut näitäkin kiireellä hutaista. Katsotaan, mitkä käytössä osoittautuvat mieluisimmaksi.


2 kommenttia:

  1. Voi että! Kyllä kelpaa koulutaivalta taittaa noissa. Olen joskus aikaisemminkin Sulle tähän kai todennut,että tykkään kovasti tyylistäsi. Kun on kaunis kuosi ja hyvä kaava, ei tarvitse kikkailla väkisin jotain eripari-hihaa tms. Kangas saa loistaa ja vaate saa olla reilusti samasta kankaasta. Otin omien lasten leggarikaavassa riskin ja leikkelin monet samalla,uudella kaavalla ilman testiä. Koko satsi siis pilalla tai sopiva.. kuminauhat vielä laittamatta, siihen tyssäsi sarjatyö. Saas nährä,miten osuu malli. Noi timanttiset näyttää tosi hienoilta sulla. T Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Minä olen suht suoraviivainen ompeluksissani. Välillä on kiva kikkailla, mutta yleensä hyvin yksinkertaista. Toivottavasti teidän leggarit on sopivat =)

      Poista