keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Miehen kesäpaidat

Tein ryhdistäytymisliikkeen ja ompelin pitkästä aikaa miehelle. Hän tuppaa jäämään viimeiseksi jonossa, kun minä ompelen. Varsinkin korjausompelut ovat viimeisiä juttuja, jotka pääsevät paininjalan alle. Mutta se on niin tylsää... ;)

Kesäpaidat olivat mielessä ja pari kuosikangasta tuli mieleen. Mies onneksi hyväksyi ne, kun yksivärisiä en kertakaikkiaan viitsinyt ommella.  Selian Chalk Stars ja Majapuun Renkaanjäljet lähtivät siis tilaukseen.Lisäksi muokkailin pitkähihaisen paidan kaavan. Järkyttävän tuskallinen operaatio ja sain ommeltua vasta ihan perusmustan mallikappaleen, mutta oikean kankaan ja idean kohdatessa, on sitten kaava valmiina. 10 kommenttia:

 1. Komeita paitoja. Tuota traktorin rengas kangasta on itelläki ollu ostoslistalla, mutta vielä jäänyt hankkimatta. Meilläkin mies kyselee et mikset tee pitkähihaisia paitoja. No siks että sellaiset kangas valikoimat on olemattomat josta voisi tehdä pitkähihaisen miehelle (joka pitäisi pääasiassa mustia, ehkä vähän pieniä määriä muutakin väriä kunhan ei oo sinistä eikä vihreää). Varsinkin kun ruumiin rakenne on sellainen et yksvärinen trikoopaita näyttää alupaidalta ja kuviollisellakin on toisinaan taipumusta rueta näyttämään joltain pappapaidalta. Vaikeaa on, enkä kyllä edes oikein tiedä minkälainen kangas se olisi joka olisi juuri se kaivattu, että voisi antaa suunnittelijoille vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä hankalaa tämä miehelle ompelu. Itsekkään en osaa ihan sanoa, millainen olis se täydellinen kangas. Mies saa siis jatkossakin ostaa suurimman osan kaupasta ja pidetään vaan muutama "erikoisuus" kaapissa =)

   Poista
 2. Hyvän mallisia paitoja olet tehnyt! Mä olen himonnut myös tuota rengas-trikoota, mutta, mutta...kaikkea ei aina vaan voi hankkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Muutaman mallikappaleen jouduin kyllä tekemään ennen kuin uskalsi näitä kuosikankaita leikellä.

   Poista
 3. Komeat on paidat! Enpä ole miehelleni ommellut sitten seurusteluvuosien....mahtaisiko sitä enää osatakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meilläkin oli pitkä tauko näissä ompeluissa vaikka aikoimaan ompelin kaikenlaista miehelle.

   Poista