maanantai 13. tammikuuta 2014

Nallevillapuku


Pakkanen ja lumi saapuivat vihdoin ja viimein. Ja sehän tarkoitti, että ihanat merinovillat pääsivät ompelulistalle. Majapuun Nallet merinoneulos ja raidallinen merinointerlock veivät sydämen. Kutittomattomia ja pehmoisia.

Meillä on suosittu mallina jo useamman vuoden kaksiosaista asua. P o. p:n villatakki on ollut molemmilla käytössä jatkuvasti ja sen malli on ollut ihan paras. Nyt kun sopivasti tytön housut jäivät lyhyiksi ja takkiosakin veteli viimeisiä hetkiään, päätin kokeilla rohkeasti ommella itse.


Asun ompelin noin 116/122 koossa, jotta se menisi 2 talvea. Kapeat lahje- ja hihansuuresorit vain ja homma pelittää. Housujen kaavaksi valitsin Ottobren Saimi-housut koossa 104 ja niistä kavensin lahkeita hieman lahkeensuulta alkaen ja reiden kohdalla en enään kaventanut. Ja tietysti lisäsin tosi reilusti pituutta lahkeisiin ja vyötärölle hieman korkeutta. En halunnut tehdä kovin kireitä ja kalsarimaisia housuja. Tyttö käyttää paljon sukkahousuja ja leggareita ja niiden päälle tosiaan kaipaa helposti puettavat housut haalarin alle.

Svetarin kaavan pohjana toimii Ottobren Henri, josta otin koon 98 ja lisäsin helmaan ja hihoihin vain pituutta. Isoveljen valmis villatakki antoi sopivasti vinkkejä ompelujärjestykseen. Villaneuleen ompelussa on kyllä omat haasteensa, mutta esim. tukemalla joustavalla tukikankaalla etureunat, onnistui vetoketjun ompelu ihan kivasti. Myös paininjalan puristukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Neulos kesti hyvin kevyen hyörytyksen silitysraudalla. Pitää vain muistaa ettei liian kuumalla paina ja jos haluaa olla varma ettei vahinkoa käy, voi silittää kostean harson läpi.

Kapeat ja pitkät lahjeresorit saa käännettyä. Toivotaan, että saadaan nauttia asusta pitkään. Tytöstä tämä on ainakin niiiin ihana =)

6 kommenttia:

  1. Ihanat! Mulla tytsyjen haalarit oottelee vetoketjuja (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Koville otti odottaa koko pitkä päivä, että mies tuli kotiin ja pääsin ostamaan oikean mittaisen vetoketjun.

      Poista
  2. Hieno asu ja niin hyvin kohdistett etukappale :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onnistui onneksi, kun oikein väkersi =)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.