lauantai 30. toukokuuta 2015

Aikuisten kesävaatetta

Lämpene lämpenee, ihan varmasti. Siispä oli ommeltava vielä muutama kesävaate.

Majapuun Lakulinnaa olen katsellut pitkään ja 2-laatuisena sitä oli kotiutettava. Samalla mallilla kuin aiemman pisarat, eli edestä lyhyempi ja takaa kaarrettu. Tuli todella mieleinen ja onnistuin jopa välttämään mojovat kohdistukset ;)



Maastokuosit ovat aina olleet lähellä sydäntä ja Poppanavasta löysin tälläinen tyttöversion. Tässä mallissa on ihan suora helma. Ja kyllä, vähän kaipaisi iho lämmintä sävyä. Kalpeana kuin lakana.



Ja täytyyhän jalkojakin muistaa. Prymin Espadrilles-pohjalliset huokuttelivat kokeilemaan jotain uutta. Näihin silppusin miehen vanhat farkut. You Tubesta löytyy video näiden valmistukseen. Simppeliä, mutta käsivoimat olivat kovilla ja apuna tuli käytettyä pihtejä. Farkku ja paksu lanka ei ollut ihan "tosta vaan nopeesti pistelen menemään-juttu". Ainakin pysyy jalassa ja katsotaan kesän aikana, kuinka kestävät.



Lisäksi vielä mies sai Majapuun Computer-trikoosta paidan ja äidille valmistui Ottobren Faded Stripes kauniista Koot.fi:n Korennoista.



perjantai 22. toukokuuta 2015

Kesämekkot ja caprit

Kelit lämpenevät hiljalleen ja kesämekkosia ompelin muutamat. Kyllähän jokainen tyttö muutaman mekon tarvitsee. Mekot on leikattu ihan perus t-paitakaavalla, johon olen piirtänyt helman. Lisäksi ompelin Ottobren Boo kaavalla mekkoihin sopivat caprit.
Selian Birds and feathers väriteltynä kangastusseilla.

Paapii Hepat.

Naperonuttu Daisy.

Käpysen Verkko-jerseyssä on juuri täydellinen sitruunankeltainen sävy. Lisäksi paikallisesta kangaskaupasta ostettu Siksakki-jersey ja musta perustrikoo.

perjantai 15. toukokuuta 2015

Kesähupparit

Tytölle valmistui kaksi kesähupparia lisää. Aiemmin valmistui tämä Pandahuppari. Kaikkiin huppareihin kangas löytyi Alles-für-Selbermacherista. Hieman tuntui hassulta ostaa nämä kaksi kangasta Saksasta. Molemmat ovat nääsen Sari Ahokaisen kuoseja. Mutta minkäs teet, kun olivat mieluisat ja saatavuus suomesta nolla.

Hupparin malli on Ottobren Block Stripes ja kangas siis Rain Clouds joustocollege. Hupussa Selialta vaaleanpunaista tähtijerseytä.

Toisen hupparin malli on Ottobren 4/2012 Be Carefull out There. Sillä olen tehnyt aiemmin paljon huppareita. Kangas on myös joustocollegea ja kuosi nimeltään Happyvillage.

 

perjantai 8. toukokuuta 2015

Pisaroita ja sulkia

Sadepisarat saavat minut aina vaan innostumaan. Printtinä siis, ei luonnonilmiönä. Majapuun Pisaroissa digitrikoo ihastutti välittömästi. Kuosia oli saatavilla kahdessa sävyssä ja mietin kumpaako ottaisin. Huikkasin onneksi poikaa katsomaan tarjontaa, josko jotain häntä miellyttävää olisi tarjolla. Melkein putosin tuolilta, kun hän halusi välittömästi pisaroita ja niin näistä tuli sitten samikset.



Saumurin käsittelyyn on päässyt myös kaksi sulka-aiheista kangasta. Majapuun höyheniä olen katsellut pitkään ja viimeisen alepalan osuessa kohdalle, oli se kotiutettava. Jännä jadenvihreä sävy kummastutti aluksi, mutta nyt olen ihan myyty sille. Toisena sulkakankaana Emeli Desingin Aavikkosulka.




maanantai 4. toukokuuta 2015

Pipoja

Kyllä pipon täytyy sopia takkiin, eikös niin? No eihän se niin kamalan vakavaa oikeasti ole, mutta sävyttäjälle tärkeää. Ja peruspipo valmistuu ihan hetkessä, niin ei voi edes kiirettä syyttää.

Tytölle tuli täksi kevääksi uudet takit. Velipoika oli sitten pistänyt eskarissa vaatteet oikein makoisaan kuntoon ja ne siirtyivät suoraan remontti- ja rymyosastolle.  Niinpä päädyimme ostamaan uudet takit Molo Kidsin kevätmallistosta. Kettutakki on perus välikausitakki ja raidallinen on ohuempi tuulitakkityyppinen.