maanantai 31. maaliskuuta 2014

Koruja ja kelloja


Paikallinen ompeluseura järjesti viikonloppuna ompelulanit ja kylläpä olikin hauskaa. Kokeilimme kankaanpainantaa seulalla (tästä lisää myöhemmin)  ja tietysti ompelimme paljon. Päätin ommella itselle pari paitaa, sillä käytössä oli peitetikkikone ja opastus. Lauriida-blogista on varmaan moni peitetikkikoneesta haaveileva käynyt neuvoja lukemassa ja Katjalta saikin sitten neuvoa ja opastaa minua oikein kunnolla. Kiitos vielä =) Kyllä se vaan on niin ihanaa hurautella tuollaisella koneella vaatetta.

Kiitokset myös Pintselle saumurin lainasta =) Hieman oli hankalaa ensin näin teollisuussaumuriin tottuneena, mutten sentään rikki konetta saanut, vaikka jalat ja kädet viuhtoivat koko ajan väärissä kohdin.

Ja sitten nämä paidat. Molemmat kankaat ovat tämän vuoden ensimmäiset ihastukset itseäni ajatellen. Pikku Piltin Koruja korujen ystäville-jerseytä odotin kuumeisesti ja se täytti kyllä odotukset. Ihana kuosi. Verson Puodin Aika kortilla-jersey viehätti myös erilaisella piirrostyylillään. Nämä pääsevät heti käyttöön.



maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kesäsamisteluja


Lumet sulaa ja kesä lähenee. Oli siis aika tarkistaa kesävaatteiden tilanne. Ja tilannehan oli erinomainen ajatellen kangasvarastoja. Tyttö käytti viimekesänä kokoa 104 ja nyt on ommeltava jo 116-kokoa. Mikään vanha ei siis päälle mahdu (Jee). Poikakin siirtyy pikkuhiljaa yhdellä koolla isompaan. Joten uudet kaavat oli piirrettävä ja samalla leikkelin suurimman osan kangasvarastoista kesävaatteiksi. Teeppareita ja kesämekkoja saa olla runsaasti, sillä kesällä vaatteet likaantuvat ihan eri tahtia, kuin talvella.

Seuraavat postaukset siis sisältävät ihan perus kesävaatetta ilman sen kummempia kikkailuja. Aloitetaan ensiksi näistä samisteluseteistä. Samisteluhan on aina ollut yksi heikkouksistani ja vielä kun se kelpaa niin täytyyhän se hyödyntää.

P.S Käpälöin blogin uuteen kuosiin (eli tappelin bloggerin kanssa muutaman tunnin). Kertokaahan, jos sivut tökkii.

Aarrekid Puutarhassa.

Aarrekid Avaruusmatka

PaaPii Tiikeriparaati


Majapuu Taikurin apulaiset

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tytön kesähupparit

Talven kauneimmista joustocollareista valmistui tytölle ensi kesän hupparit. Molemmat kuosit miellyttivät kovasti ja rauhallinen harmaa sopii sitten kaikkeen. Meidän lapset käyttävät huppareita todella paljon kesäisin. Lämpöisilläkään keleillä, ei herkät punapäät voi juoksennella käsivarret paljaana. 

Rusetikangas Emeli Desing

Malleina rusettihupparissa Ottobren 4/2012 Be careful out there ja timantissa Ottobre 3/2013 Rest Piece. Molemmissa säätelin helman pituuden sopimaan 45cm vetoketjuun ja hihojen pituuden säädin sopivaksi. Mallina BCOT toimii paljon paremmin. Vetoketju alkaa ylempää ja huppu on paljon paremman mallinen. Rest Piece mallista tuli siis pidempi malli, vaikka vetoketjut ovat samanmittaiset. Mallin huppu on hieman liian "kapea" eli mahtuu kyllä päähän, mutta toimisi paremmin hieman syvempänä. Käyttöön molemmat hupparit tulevat ilman muuta, mutta malli on nyt selvillä seuraaviin huppareihin.

Timanttikangas Käpynen

Nyt sitten vaan odotellaan uusia kivoja joustocollareita markkinoille. Pojalle pitäisi vielä tehdä uudet ja tytölle vielä yksi. Edellisten kesien perusteella olen todennut, että 3 hupparia on hyvä määrä. Aina yksi on pesussa, yksi käytössä ja yksi pidetään puhtaana hiekkaleikeistä, että kylille kehtaa lähteä =)



lauantai 1. maaliskuuta 2014

Nanun suloisuudet


Täällä ollaan vietetty talvilomaa ja ompelukset ovat olleet aika lailla pari viikkoa tauolla. Vietimme minun puolen suvun kanssa ensimmäistä kertaa ihan oikean loman Tahkolla lasketellen, hiihtäen ja pulkkaillen. Laskettelusta ja kaikenlaisesta urheilusta kipeytynyt vanha raihnainen kroppa vaati kohtuullisen pitkän toipumisajan ja ompelukone on saanut olla aivan rauhassa. Tänään pääsin vihdoin viimeistelemään loppuun ihanat Nanun kankaat.


Nallet ja Linnut eivät malttaneet tosiaankaan jäädä kaappiin pitkäksi aikaa, vaan niistä oli pikimmin ommeltava jotain lapsille. Tytölle Ottobren Owl Princess kaavalla tunika ja mustat perusleggarit kaveriksi. Kaapista kun löytyi vaan kaikkea kirjavaa. Pojalle ihan peruspaita. On kyllä huippuihanat kankaat.